Desserter og kager
Kransekagetærte
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
950/225
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
16
g
Fedt
7
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
8 stykker
200 g hele mandler
50 g bage- og sødemiddel, f.eks. Perfect Fit
1 æggehvide
½ usprøjtet appelsin
1 spsk. Grand Marnier, kan udelades
Creme
1 æg
20 g sukker eller sødemiddel svarende dertil
1 spsk. majsstivelse
1 dl skummet- og minimælk
½ vaniljestang
½ usprøjtet appelsin
1 dl Cremefine til piskning 19 %
Pynt
1 granatæble
Sådan gør du
Skold mandlerne, smut dem og blend til fint mel. Bland sødemiddel i. Tilsæt æggehviden, og rør massen godt. Riv appelsinskallen fint, og tilsæt 1 tsk. sammen med Grand Marnier. Rør kransekagemassen igen.
Tegn en cirkel, ca. 20 cm i diameter på et stykke bagepapir, og smør kransekagemassen ud derpå. Bag bunden ved 160˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille, og afkøl den herefter.
Creme
Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften ud af den halve appelsin. Pisk alle ingredienser – undtagen Cremefine – sammen i en gryde. Varm op til kogepunktet under omrøring, og afkøl derefter.
Pisk cremefine stift, og vend det forsigtigt i cremen. Halver granatæblet, og tag forsigtigt kernerne ud.
Servering
Læg cremen på kransekagebunden lige inden servering. Drys granatæblekernerne ovenpå.
Alternativ
Kransekagemassen kan bages til kransekagekonfekt i stedet for til en bund. Massen sprøjtes ud til ca. 20 toppe, der bages ved 225° C i 6-8 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune.