Kransekagetærte

Desserter og kager

Kransekagetærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

950/225

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

7

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

8 stykker

200 g hele mandler

50 g bage- og sødemiddel, f.eks. Perfect Fit

1 æggehvide

½ usprøjtet appelsin

1 spsk. Grand Marnier, kan udelades

 

Creme

1 æg

20 g sukker eller sødemiddel svarende dertil

1 spsk. majsstivelse

1 dl skummet- og minimælk

½ vaniljestang

½ usprøjtet appelsin

1 dl Cremefine til piskning 19 %

 

Pynt

1 granatæble

Sådan gør du

Skold mandlerne, smut dem og blend til fint mel. Bland sødemiddel i. Tilsæt æggehviden, og rør massen godt. Riv appelsinskallen fint, og tilsæt 1 tsk. sammen med Grand Marnier. Rør kransekagemassen igen.

Tegn en cirkel, ca. 20 cm i diameter på et stykke bagepapir, og smør kransekagemassen ud derpå. Bag bunden ved 160˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille, og afkøl den herefter.

Creme

Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften ud af den halve appelsin. Pisk alle ingredienser – undtagen Cremefine – sammen i en gryde. Varm op til kogepunktet under omrøring, og afkøl derefter.

Pisk cremefine stift, og vend det forsigtigt i cremen. Halver granatæblet, og tag forsigtigt kernerne ud.

Servering

Læg cremen på kransekagebunden lige inden servering. Drys granatæblekernerne ovenpå.

Alternativ

Kransekagemassen kan bages til kransekagekonfekt i stedet for til en bund. Massen sprøjtes ud til ca. 20 toppe, der bages ved 225° C i 6-8 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.