Desserter og kager
Krydret risalamande
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
775/185
kJ/kcal
Energi
21
g
Kulhydrat
8
g
Fedt
5
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
8 personer
½ l vand
½ l skummet- eller minimælk
1½ dl grødris (135 g)
50 g mandler, skoldede og smuttede
½ dl tørrede kirsebær (ca. 30 g)
½ tsk. stødt ingefær
1 hel nellike
1 stk. kanelstang
½ tsk. salt
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende
2 dl Cremefine til piskning 19 %
Sådan gør du
Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.
Finhak mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft.
Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i, og lad det koge med i yderligere ca. 10 min.
Tag kanel og nellike op.
Tilsæt sødemiddel, og smag til. Lad grøden køle helt af.
Pisk Cremefine til skum, og bland det forsigtigt i den kolde risengrød.
Servering
Server krydret risalamande som dessert, evt. med kirsebærsauce.
Alternativ
Krydret risalamande kan drysses med hakkede mandler og lidt hakkede tørrede kirsebær.
Risalamanden kan også serveres med kirsebærsovs eller æblekompot uden tilsat sukker.