Bolognaese Web

Kylling bolognese

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1275/305

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

23

g

Protein

240

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

1 løg (ca. 100 g)

5 gulerødder (ca. 325 g)

5 stængler bladselleri (ca. 150 g)

1 spsk. flydende fedtstof

1 fed hvidløg

300 g hakket kyllingekød med højst 10 % fedt

½ l bouillon

75 g røde linser (ca. 1 dl)

1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)

1 tsk. stødt timian

2 tsk. stødt oregano

1 tsk. salt

peber

evt. majsstivelse til jævning

Sådan gør du

Halver løget, og snit det fint. Skær gulerødder og bladselleri i skiver.

Svits grøntsagerne i fedtstoffet i et par minutter.

Hak hvidløg fint, og tilsæt det.

Tilsæt kyllingekødet, og brun det i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon, linser, hakkede tomater og krydderier.

Lad retten småkoge i ca. 20 minutter.

Smag til, og jævn evt. med lidt majsstivelse
rørt ud i vand.

Servering

Spis f.eks. fuldkorns, soya- eller grøntsagspasta og en salat til.

Tip Fx Til Opskrift

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Røde linser har et højt indhold af kostfibre, der er med til at forsinke stigning af blodsukkeret efter måltidet. I det varme måltid er det tilbehør, f.eks. kartofler, pasta, ris eller brød, der giver stigning af blodsukkeret. Mængden, man spiser, har stor betydning for, hvor meget blodsukkeret stiger efter måltidet.

FEDT
Kyllingekød og fedtstof til stegning bidrager med fedt. Vælg kyllingekød med Nøglehulsmærket (højst 10 g fedt pr. 100 g) Vælg flydende fedtstof, det har en sundere fedtsammensætning end fast fedtstof.

PROTEIN
Kyllingekød og røde linser bidrager med protein. Fødevarestyrelsen anbefaler at skære
ned på kødet (ca. 350 g tilberedt kød om ugen) og erstatte/supplere med vegetabilsk protein, f.eks. bælgfrugter, der er en god kilde til protein og har et lavt indhold af kulhydrat.

image-text
Asta Og Mor Foto Liv M Kastrup

Bliv medlem

Har du appetit på mere? Som medlem er du fast støtte i #diabeteskampen. Du får del i medlemsfordele og rabatter, fri adgang til rådgivningen og bliver holdt opdateret på den seneste forskning og sidste nyt om diabetes.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.