Varme retter
Kyllingefars på grøn bund
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/60
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
24
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Bund
400 g blandede rodfrugter som f.eks. pastinak, persillerod og rødbede
1 løg (ca. 100 g)
¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)
Fars
¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)
400 g hakket kyllingekød
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
1 æg
½ dl havregryn (ca. 20 g)
1 tsk. tørret herbes de Provence
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
Marinade
2 spsk. sennep
1 citron, usprøjtet
1 spsk. olie
½ tsk. tørret herbes de Provence
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Skær rodfrugter og løg i mindre stykker. Skær det halve spidskål i kvarte. Snit den ene del meget fint, og hæld kogende vand over. Skær den andel del i større strimler, og bland dem sammen med rodfrugter og løg.
Pres saften af citronen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og fordel marinaden over dem. Bland det finthakkede afkølede kål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til farsen.
Form farsen til et brød, og læg det oven på grøntsagerne.
Bag farsbrødet i 50-60 min. ved 200° C.
Servering
Server salat eller evt. kartoffelbåde til retten.
Variation
Brug almindeligt spidskål, hvidkål eller rødkål i stedet for rød spidskål.
Erstat herbes de Provence med tørret timian.