Varme retter
Kyllingefrikadeller med bønner
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
325/80
kJ/kcal
Energi
5
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
6
g
Protein
10
g
Frugt/grønt pr. stk.
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
1 dl havregryn (ca. 35 g)
1 dl skummet- eller minimælk, eller vand
½ dåse kidneybønner (ca. 120 g)
1 lille æble (ca. 55 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 tsk. herbes de Provence
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1 spsk. flydende fedtstof til stegning
Sådan gør du
Sæt havregryn i blød i mælk eller vand. Skyl og afdryp kidneybønnerne. Hak dem groft. Riv æble og løg groft, eller hak det fint. Pres eller hak hvidløget. Bland alle ingredienserne sammen, og rør farsen godt.
Lad den evt. trække i køleskabet i ca. ½ time.
Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i ca. 15 min. Vend dem nogle gange, og tag dem af panden, når de er gennemstegte.
Servering
Server kyllingefrikadeller med grøntsager, kartofler, fuldkornsris eller -pasta.
Frikadellerne er også lækre som pålæg på rugbrød eller i en fuldkornssandwich.
Variation
Du kan bruge hakket skinke- og/eller kalvekød i stedet for kylling.
Timian, estragon, salvie eller rosmarin kan erstatte provencekrydderi. Brug kun ½ tsk. estragon, salvie eller rosmarin.