Varme retter
Kyllingefrikadeller med kokos
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
325/75
kJ/kcal
Energi
3
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
5
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
10 stk.
1 løg (ca. 55 g)
1 lille gulerod (ca. 45 g)
50 g edamamebønner uden bælg
200 hakket kyllingekød højst 10 % fedt
½ tsk. salt
1 æg
½ dl finvalsede havregryn (ca. 20 g)
½ dl kokosmel (ca. 20 g)
1-2 tsk. lime- eller citronsaft
evt. 1 spsk. mini- eller skummetmælk
peber
2 tsk. flydende fedtstof til stegning
Sådan gør du
Riv løg og gulerod på den grove side af et rivejern. Hæld kogende vand over edamamebønnerne. Dræn dem, og hak dem groft. Rør kyllingekødet med salt, og tilsæt ægget.
Tilsæt alle ingredienserne med undtagelse af mælken til farsen, og rør den godt sammen. Tilsæt mælk, hvis farsen er for fast. Lad farsen trække i køleskabet i ca. ½ time.
Form 10 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i 5-6 min. på hver side, til de er gennemstegte. Tag frikadellerne af panden, når de er stegte.
Servering
Server kyllingefrikadeller med kokos til kartofler, ris- eller pastasalat og grøntsager. Du kan bruge resten af frikadellerne som pålæg.
Variation
Brug andre grøntsager efter årstiden, f.eks. persillerod, pastinak, knoldselleri, majroe, forårsløg.
Brug hakket svinekød eller kalvekød i stedet for kylling.