Varme retter
Kyllingefrikassé
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1100/260
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
27
g
Protein
220
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
6 kyllingeoverlår
6 dl hønsebouillon
3 gulerødder (ca. 225 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 250 g)
2-3 majroer (ca. 150 g)
250 g ærter, gerne frosne
3 spsk. majsstivelse
1 dl skummet- eller minimælk
½ bundt dild
salt, peber
Sådan gør du
Kog lårene i bouillonen i ca. 30 min. Tag lårene op, og afkøl dem lidt. Si bouillonen, og gem den. Pil kødet af lårene, og kasser ben og skind.
Skær gulerødder i skiver, majroer i mindre stykker og asparges i stykker på ca. 3 cm. Kog grøntsagerne i bouillonen, til de er knap møre, og tag dem op. Kog bouillonen lidt ind, så der er ca. 4 dl.
Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i mælken. Kog godt igennem, og rør et par gange. Kom kød og grøntsager tilbage i gryden og varm igennem. Smag til med salt og peber.
Drys klippet dild over frikasséen.
Servering
Server kyllingefrikassé med kartofler eller grøntsagstilbehør og evt. grøntsager.
Variation
Du kan lave en efterårsudgave, hvor du skifter asparges og majroe ud med skorzonerrod og pastinak.
Du kan bruge den samme fremgangsmåde til en kalvefrikassé. Kalvekødet skal koge i længere tid.
Tip
Har du god tid, kan du koge en hel kylling og selv lave bouillonen/suppen. Skær kyllingen i mindre stykker, og kog dem i ca. 1 time sammen med suppeurter som løg, gulerod, selleri og porretop og et laurbærblad. Skum fedtet af suppen, inden du laver retten. Du kan også bruge en suppehøne, det havde mormor gjort!