Varme retter
Kyllingegullasch
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1250/300
kJ/kcal
Energi
22
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
27
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
200 g kyllingebrystfilet
2 løg (ca. 200 g)
1 fed hvidløg
2-3 gulerødder (ca. 150 g)
1 stor majroe (ca. 100 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. paprika efter smag
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2½ dl hønsebouillon
salt, peber
jævning
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm.
Hak løg og hvidløg. Skær gulerødderne i ca. ½ cm tykke skiver eller i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær majroen i tern.
Svits kyllingestykkerne i fedtstoffet. Tilsæt løg og hvidløg, og svits det med i nogle min. Kom paprika i, og svits det i ½-1 min. Kom gulerødder, majroe, tomatpuré, vand og krydderier ved, og lad retten småkoge i ca. 10 min.
Tilsæt jævning og rør, mens retten koger godt igennem i 2-3 min. Smag til.
Servering
Server kyllingegullasch med dit foretrukne tilbehør, f.eks. kartoffel- eller grøntsagsmos og salat eller andet grønt.
Variation
Du kan bruge knoldselleri, pastinak eller persillerod i stedet for majroe.
Kalkunkød kan erstatte kylling.