Varme retter
Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2525/600
kJ/kcal
Energi
52
g
Kulhydrat
22
g
Fedt
43
g
Protein
185
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
350 g kyllingeinderfileter
4 træspyd
Marinade
1 fed hvidløg
2 spsk. soyasauce
Nudelsalat
1 pakke fuldkornsnudler (250 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
½ lille blomkål (ca. 230 g)
1 pakke babymajs (125 g)
200 g edamamebønner, frosne
1½ lime
1 spsk. olie
1 spsk. vand
salt, peber
Peanutdip
½ løg (ca. 70 g)
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
½ lime
50 g peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk, light (165 g)
1 tsk. sukker
ca. 1 dl vand
salt, peber
Sådan gør du
Pres hvidløg, og rør det sammen med soyasauce.
Sæt kyllingestykkerne på spyd, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Pensl kødet med marinaden.
Steg dem ved 250° C i ca. 10 min.
Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
Skær peberfrugterne i tynde strimler. Hak blomkålen helt fint, eller del den i små buketter. Kom babymajs og edamamebønner i kogende vand, og kog dem i 1 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem.
Bland grøntsager og nudler sammen. Pres saft af 1½ lime, og rør den med olie og vand. Smag til med salt og peber. Gem den sidste halve lime til peanutdip. Vend marinaden i nudelsalaten.
Peanutdip
Hak løget fint, og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg i olien i et par min., uden at det får farve.
Pres saften af ½ lime. Tilsæt alle ingredienser, og lad det koge i ca. ½ time ved middel varme. Rør undervejs. Dippen skal have en lidt tyk konsistens.
Servering
Server kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip som middagsret. Du kan servere dippen kold eller varm.
Tip
Du kan købe finthakket blomkål.