Varme retter
Lakseburger med ærtecreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person (beregning er uden bolle)
1550/370
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
18
g
Fedt
32
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
450 g fersk laks
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
1 bundt dild
1 æg
½ dl fuldkornsmel (ca. 30 g)
1 tsk. salt
peber
1 spsk. flydende fedtstof
Ærtecreme
400 g ærter, frosne
1 lime
1 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt
salt, peber
½ salathoved eller 50 g spinatblade
1 rødløg (ca. 100 g)
4 fuldkornsboller
Sådan gør du
Fjern skind og ben fra laks, og skær kødet i grove stykker.
Hak forårsløg groft. Blend laksekød og forårsløg til en ensartet fars med en stavblender.
Hak dilden groft. Tilsæt dild, æg, mel, salt og peber, og rør farsen sammen. Stil den i køleskab i ca. 30 min.
Form 4 bøffer, og steg dem på en sliplet-pande i fedtstoffet, ved middel varme i ca. 5 min. på hver side.
Giv ærterne et kort opkog i letsaltet vand, og afkøl dem.
Halver limen, og pres saften af den.
Mos eller blend ærter, limesaft og yoghurt til en creme – den må gerne være lidt grov. Smag til med salt og peber.
Snit salaten, og skær rødløget i skiver.
Servering
Saml hver burger i en fuldkornsbolle, med en bøf, en klat ærtecreme, salat og rødløg. Server en salat til, evt. spidskålssalat.
Tip
Tilsæt lidt sød chilisovs og evt. frisk koriander for en mere orientalsk og spicy version.
Du kan undlade burgerboller og f.eks. bruge portobellosvampe som ”brød” for færre kulhydrater.
Du kan også bruge ærtecremen som dip til grøntsagsstænger og lignende.