Laksepaella

Varme retter

Laksepaella

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1725/410

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

30

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

5 forårsløg (ca. 100 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 dl fuldkornsris (ca. 85 g)
½ tsk. gurkemeje
2 laksefileter (ca. 200 g)
ca. 2 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
1 bundt grønne asparges (ca. 175 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
salt
peber, gerne hvid eller citronpeber
8-10 sorte oliven

 

Pynt
½ citron
evt. dild

Sådan gør du

Skær forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Svits dem let i fedtstoffet. Tilsæt ris og gurkemeje, og svits yderligere i 2-3 min. Kom bouillon ved, og lad retten småkoge med låg i ca. 10 min. Nogle fuldkornsris skal koge i længere tid – se anvisning på emballagen.

Skær laksen uden skind i stykker à ca. 3 cm, og tilsæt dem. Kog i ca. 5 min.

Skær asparges i stykker à ca. 2 cm. Skær blomkålen i små buketter. Kom grøntsagerne i, og kog i 3-5 min. Smag retten til med salt og peber.

Skær oliven i skiver, og vend dem i retten til sidst. Drys evt. dild over retten.

Servering

Server laksepaella med citronbåde og evt. fuldkornsbrød.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.