Varme retter
Laksepaella
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1725/410
kJ/kcal
Energi
37
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
30
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
5 forårsløg (ca. 100 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 dl fuldkornsris (ca. 85 g)
½ tsk. gurkemeje
2 laksefileter (ca. 200 g)
ca. 2 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
1 bundt grønne asparges (ca. 175 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
salt
peber, gerne hvid eller citronpeber
8-10 sorte oliven
Pynt
½ citron
evt. dild
Sådan gør du
Skær forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Svits dem let i fedtstoffet. Tilsæt ris og gurkemeje, og svits yderligere i 2-3 min. Kom bouillon ved, og lad retten småkoge med låg i ca. 10 min. Nogle fuldkornsris skal koge i længere tid – se anvisning på emballagen.
Skær laksen uden skind i stykker à ca. 3 cm, og tilsæt dem. Kog i ca. 5 min.
Skær asparges i stykker à ca. 2 cm. Skær blomkålen i små buketter. Kom grøntsagerne i, og kog i 3-5 min. Smag retten til med salt og peber.
Skær oliven i skiver, og vend dem i retten til sidst. Drys evt. dild over retten.
Servering
Server laksepaella med citronbåde og evt. fuldkornsbrød.