Kolde retter
Laksesalat med avocadocreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1525/365
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
24
g
Fedt
22
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
¼ salathoved, f.eks. rød frillice (ca. 75 g)
½ peberfrugt (ca. 90 g)
1 stor moden avocado (ca. 145 g)
½ frisk rød chili
1 fed hvidløg
½ citron
1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
salt, peber
1 stk. varmrøget laks (ca. 150 g)
Pynt
½ citron
Sådan gør du
Snit salaten groft. Skær peberfrugten i tynde strimler. Halver chilien, fjern kernerne, og skær den i meget små stykker.
Fjern stenen fra avocadoen, og skær avocadokødet i mindre stykker. Mos det groft. Pres hvidløg, og tilsæt det sammen med citronsaft. Tilsæt chili og syrnet mælkeprodukt, og smag mosen til med salt og peber.
Del laksen i mindre stykker.
Servering
Portionsanret laksesalat med avocadocreme. Læg en bund af salat og peberfrugt. Læg avocadocremen ovenpå, og fordel laksen. Pynt retten med citron.
Alternativ
Laksesalat med avocadocreme kan serveres som frokostret med brød til 2 personer, eller som forret til 4 personer.