
Varme retter
Lammerullesteg
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/315
kJ/kcal
Energi
3
g
Kulhydrat
23
g
Fedt
25
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
2
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 lammeculotte (ca. 450 g)
1 pose pinjekerner (ca. 60 g)
4 fed hvidløg
½ citron, usprøjtet
2-3 stilke frisk rosmarin, eller 1 tsk. tørret
1 bundt persille
1 spsk. olie
salt, peber
kødsnor eller kødnåle
Sådan gør du
Rens lammekødet for sener og synligt fedt. Skær kødet ud til et slag, og bank det tyndt med en kødhammer.
Rist pinjekerner på en tør pande, og hak dem groft. Riv hvidløg og citronskal på den fine side af et rivejern. Hak krydderurterne fint.
Bland pinjekerner, hvidløg, citronskal, krydderurter, salt og peber, og fordel det ligeligt på kødet. Rul kødet fast sammen, og bind det med kødsnor. Læg rullestegen i et ildfast fad, og krydr med salt og peber på toppen.
Bag den i ovnen på midterste rille ved 175° C i 35-40 min.
Servering
Server lammerullesteg med spidskålssalat og for eksempel kartofler eller bagte grøntsager til.
Tip
I stedet for rullesteg, kan du lave nogle lommer i kødet og komme fyldet i.
Du kan lave en hurtig skysovs af afdryppet fra stegen plus lidt bouillon, mælk og jævner.