Brød
Langtidshævede gulerodsboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
650/155
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
5
g
Protein
10
g
Frugt/grønt pr. stk.
38
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
5 dl koldt vand
10 g gær
1 stor gulerod (ca. 150 g)
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. flydende fedtstof
50 g sesamfrø (ca. 1 dl)
100 g havregryn, gerne grovvalsede (ca. 3 dl)
150 g rugmel (ca. 3 dl)
150 g fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
ca. 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
Pensling og pynt
vand
sesamfrø
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Riv guleroden groft. Tilsæt alle ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i køleskab i 10-12 timer.
Slå dejen ned, og del den i 20 stykker, der formes til lidt aflange boller. Kom lidt koldt vand på hænderne, hvis dejen klistrer. Du kan også forme bollerne med 2 spiseskeer. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. Pensl dem med vand, og drys med sesamfrø.
Bag bollerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.
Servering
Server langtidshævede gulerodsboller til alle måltider.
Opbevaring
Du kan fryse gulerodsboller.
Variation
Du kan bruge pastinak, persillerod eller knoldselleri i stedet for gulerod.
Tilsæt evt. 2 tsk. tørret timian eller oregano til dejen.