Tilbehør, Brød
Langtidshævede hvidløgsflutes
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. 50 g brød
550/130
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
37
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 stk.
50 g valnødder (ca. 12 stk.)
½ dåse kikærter (ca. 120 g)
3 dl vand
25 g gær
250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
1 tsk. salt
1 tsk. sukker eller flydende honning
1 spsk. olie, f.eks. rapsolie
ca. 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
½ bundt persille
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Hak valnødder og kikærter groft.
Opløs gæren i vandet. Tilsæt fuldkornshvedemel, valnødder, kikærter, salt, sukker eller honning og olie, og rør blandingen sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til, og stil den i køleskab i mindst 6 timer – gerne natten over.
Form dejen til 2 flutes, og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve, mens du laver hvidløgsfyldet.
Opvarm ovnen til 225° C.
Hak persillen fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med persille, olie, salt og peber.
Skær ridser på tværs af flutene, og fordel hvidløgsfyldet i "lommerne". Pres det lidt ned i dejen, så det bliver siddende under bagningen.
Pensl brødene med mælk eller vand, og bag dem i ca. 20 min.
Afkøl flutene på en bagerist.
Servering
Spis f.eks. brødet som tilbehør til suppe.
Tip
Blend kikærterne, så de ”forsvinder” i dejen.