Varme retter
Lasagne med grøntsagssauce
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1900/450
kJ/kcal
Energi
54
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
26
g
Protein
420
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 rødløg (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
7-8 gulerødder (ca. 500 g)
2 squash (ca. 570 g)
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1-2 tsk. tørret oregano
salt, peber
10 fuldkornslasagneplader (ca. 200 g)
1 stort bæger hytteost 4 % (450 g)
Sådan gør du
Grøntsagssauce
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien, til de er klare. Riv gulerødder og squash groft. Kom dem i gryden til løgene og svits i et par minutter mere.
Hæld hakkede tomater ved, og krydr med oregano, salt og peber. Lad saucen koge i 10-15 min. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med krydderier.
Lasagne
Læg grøntsagssauce, lasagneplader og hytteost i lag i et ovnfast fad. Afslut med sauce og hytteost.
Bag lasagnen ved 200° C i ca. 40 min. på midterste ovnrille, til den er gennembagt og gylden på toppen.
Servering
Server lasagnen med salat eller grøntsager.
Tip
Du kan bruge friske lasagneplader. Det forkorter tilberedningstiden med ca. 15 min.