Lasagne med grøntsagssauce

Varme retter

Lasagne med grøntsagssauce

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1900/450

kJ/kcal

Energi

54

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

26

g

Protein

420

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 rødløg (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
7-8 gulerødder (ca. 500 g)
2 squash (ca. 570 g)
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1-2 tsk. tørret oregano
salt, peber
10 fuldkornslasagneplader (ca. 200 g)
1 stort bæger hytteost 4 % (450 g)

Sådan gør du

Grøntsagssauce

Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien, til de er klare. Riv gulerødder og squash groft. Kom dem i gryden til løgene og svits i et par minutter mere.

Hæld hakkede tomater ved, og krydr med oregano, salt og peber. Lad saucen koge i 10-15 min. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med krydderier.

Lasagne

Læg grøntsagssauce, lasagneplader og hytteost i lag i et ovnfast fad. Afslut med sauce og hytteost.

Bag lasagnen ved 200° C i ca. 40 min. på midterste ovnrille, til den er gennembagt og gylden på toppen.

Servering

Server lasagnen med salat eller grøntsager.

Tip

Du kan bruge friske lasagneplader. Det forkorter tilberedningstiden med ca. 15 min.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.