Madpakker og pålæg
Leverpostej
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 20 g)
100/25
kJ/kcal
Energi
1
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
3
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. stk.
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 950 g
1 bakke champignon (ca. 200 g)
1 tsk. flydende fedtstof
½ tsk. tørret timian
1 løg (ca. 100 g)
250 g svinelever
250 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
½ dl hvedemel (ca. 30 g)
½ dl havregryn
1 æg
3 dl skummet- eller minimælk
2 tsk. salt
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. peber
Sådan gør du
Skær champignon i kvarte, og svits dem i fedtstoffet. Krydr dem med timian, og afkøl dem.
Skær løget i mindre stykker. Kør det sammen med de øvrige ingredienser til leverpostejen i en foodprocessor, eller blend det godt sammen.
Kom leverpostejmassen i 2 smurte forme, og bag dem ved 175° C i 45-60 min. på næstnederste ovnrille.
Servering
Server leverpostej lun eller kold til rugbrød.
Tip
Du kan fryse den rå leverpostejmasse og bage den senere. Optø leverpostejen, før du bager den.