Varme retter
Linsefrikadeller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
300/75
kJ/kcal
Energi
6
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
3
g
Protein
25
g
Frugt/grønt pr. stk.
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
1 dåse kikærter (240 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 dåse belugalinser (240 g)
1 æg
1½ spsk. hvedemel
1 tsk. salt
peber
1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
1 spsk. flydende fedtstof til stegning
Sådan gør du
Hak kikærterne i en minihakker til en lind masse. Snit løget fint, eller hak det med kikærterne.
Tilføj løg og belugalinser til kikærterne, og bland det godt – evt. med en gaffel. Tilføj æg, mel, salt og peber. Rør godt rundt.
Hak hasselnødderne fint, og kom dem i farsen.
Stil farsen på køl i ca. ½ time.
Form farsen til frikadeller, og steg dem på en pande i fedtstoffet i 3-4 min. på hver side. Tag frikadellerne af panden, lige når de er færdigstegte.
Servering
Server linsefrikadeller som hovedret med salat eller andet tilbehør til.