Linsefrikadeller

Varme retter

Linsefrikadeller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

300/75

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

3

g

Protein

25

g

Frugt/grønt pr. stk.

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

1 dåse kikærter (240 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 dåse belugalinser (240 g)
1 æg
1½ spsk. hvedemel
1 tsk. salt
peber
1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
1 spsk. flydende fedtstof til stegning

Sådan gør du

Hak kikærterne i en minihakker til en lind masse. Snit løget fint, eller hak det med kikærterne.

Tilføj løg og belugalinser til kikærterne, og bland det godt – evt. med en gaffel. Tilføj æg, mel, salt og peber. Rør godt rundt.

Hak hasselnødderne fint, og kom dem i farsen.

Stil farsen på køl i ca. ½ time.

Form farsen til frikadeller, og steg dem på en pande i fedtstoffet i 3-4 min. på hver side. Tag frikadellerne af panden, lige når de er færdigstegte.

Servering

Server linsefrikadeller som hovedret med salat eller andet tilbehør til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.