Sovse og dressinger, Tilbehør
Linsehummus
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. spsk. (ca. 15 g)
80/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
1
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. person
15
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 4½ dl
1 løg (ca. 100 g)
½ rød chilipeber
100 g røde linser
1 lille dåse kokosmælk light (165 ml)
1 dl vand
1 tsk. tørret, stødt citrongræs
2 spsk. sesamfrø
salt, peber
Sådan gør du
Skær løget i tern. Fjern ”strengene” fra chilien, og skær den i meget små stykker.
Kog linserne i kokosmælk og vand sammen med løg, chili og citrongræs i ca. 15 min under låg. Afkøl blandingen, og blend den derefter groft.
Rist sesamfrø i et par min., til de har fået farve. Rør dem i linseblandingen, og smag til med salt og peber.
Lad hummussen trække i mindst ½ time før servering.
Servering
Server f.eks. hummussen som dip til grøntsager eller som fyld i fuldkornspitabrød, wraps og lignende.
Opbevaring
Hummus kan holde sig i køleskab i ca. en uge.
Tip
Du kan købe tørret og frisk citrongræs i større supermarkeder.