Tilbehør, Salater
Linsesalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1350/320
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
14
g
Protein
170
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
150 g beluga- eller puylinser (ca. 2 dl)
Marinade
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. vand
1 spsk. olie
2 tsk. flydende honning
1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 rødløg (ca. 65 g)
1 pastinak (ca. 100 g)
1 stor gulerod (ca. 150 g)
¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
3 stilke bladselleri (ca. 100 g)
1 æble (ca. 110 g)
Pynt
10 valnødder (ca. 40 g)
Sådan gør du
Tilbered linserne efter anvisningen på emballagen. Afdryp dem.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over de lune linser. Afkøl blandingen.
Hak eller snit rødløget fint. Skær pastinak og gulerod i tynde stave eller små tern. Snit kål og bladselleri fint. Skær æblet i tynde både eller små tern. Vend grøntsager og æble i de marinerede linser lige inden servering. Hak valnødderne groft, og drys dem på.
Servering
Server linsesalat som tilbehør til kogt eller stegt fisk, fjerkræ, kød eller en grøntsagsret.
Salaten kan også spises som en selvstændig frokostret med fuldkornsbrød til.