Varme retter
Løgsuppe med ostebrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1525/360
kJ/kcal
Energi
37
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
21
g
Protein
175
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
5 løg (ca. 500 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
en rest kødsovs (ca. 200 g)*
1 l bouillon
1 tsk. tørret timian
200 g edamamebønner, grønne bønner eller ærter
salt, peber
Ostebrød
4 skiver fuldkornstoast (ca. 140 g)
100 g revet ost med højst 17 % fedt
*en typisk bolognesesovs med hakket kød, løg, tomat m.m. fra spaghetti med kødsovs.
Sådan gør du
Hak eller snit løgene fint. Svits dem let i fedtstoffet. De skal kun lige brunes. Hak eller pres hvidløgene, og tilsæt dem. Kom kødsovs, bouillon og krydderier i, og lad suppen koge i ca. 20 min.
Tilsæt bønner eller ærter, og kog suppen igennem i 2-3 min. Skær grønne bønner i stykker på ca. 2 cm, hvis du bruger dem. Smag suppen til.
Skær brødskiverne i mindre stykker, og rist dem sprøde ved 225° C i ca. 5 min. Drys osten på, og bag i yderligere ca. 5 min., til osten er lysebrun.
Servering
Server løgsuppe med ostebrød til.