Varme retter
Lynstegt marineret lever
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
975/235
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
17
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
300 g kalve- eller svinelever
1 løg (ca. 100 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
1 lille pastinak (ca. 100 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
1 fennikel (ca. 150 g)
1 spsk. fedtstof, gerne olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
salt, peber
Marinade
1 fed hvidløg
½ citron
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olie
Sådan gør du
Pres hvidløget. Riv ca. ¼ tsk. citronskal af citronen, inden den presses. Bland hvidløg, citronskal og -saft med balsamico og olie.
Rens leveren for sener, og skær den i tynde strimler. Læg leverstrimlerne i marinaden i mindst 30 min. – gerne længere i køleskab.
Pil løget, halver det, og skær det i tynde skiver. Snit hvidkålen fint. Skær pastinak og gulerødder i tynde stave. Halver fenniklen, og fjern rodenden. Snit fenniklen fint.
Varm fedtstoffet op på en pande, gerne en sauterpande eller en wok. Tag leverstrimlerne op af marinaden, og lad dem dryppe af. Steg leveren i 3-4 min., og krydr med salt og peber. Tag leveren af panden.
Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i 6-8 min. Drys rosmarin, og smag til med salt og peber.
Tilsæt leverstrimlerne igen, og varm dem i et par min. sammen med grøntsagerne.
Servering
Server f.eks. fuldkornsris eller blomkålsris og salat til.