Madmuffins med kerner

Tilbehør, Brød

Madmuffins med kerner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

725/172

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

7

g

Protein

10

g

Frugt/grønt pr. stk.

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

125 g mandler (ca. 2½ dl)
100 g sesamfrø (ca. 2 dl)
75 g solsikkekerner (ca. 1½ dl)
75 g hørfrø (ca. 1¼ dl)
2 gulerødder (ca. 130 g)
1 dl vand eller skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
2 tsk. tørret oregano, kan udelades
3 æg
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du

Hak mandlerne groft, og bland dem med kernerne.

Riv gulerødderne groft, og vend dem i kerneblandingen.

Tilsæt vand eller mælk, salt og oregano.

Del æggene, og kom hviderne i en skål. Pisk dem helt stive.

Tilsæt æggeblommerne og bagepulver til kerneblandingen, og pisk grundigt.

Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i blandingen, og fordel dejen i 12 muffinforme.

Bag dem ved 175° C i ca. 25 min.

Lad dem køle af.

Servering

Server brødene som tilbehør til din yndlingssalat eller som mellemmåltid.

Tip

Du kan blende alle kernerne fint.

Du kan erstatte mandler med mandelmel.

Madmuffins har et lavt indhold af kulhydrat.

image-text
Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater

Appetit på mere sommermad?

Køb "Spot på sundhed"

I "Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater" får du 12 lækre opskrifter på tilbehør til grillmad.

Du får også gode idéer til aktiviteter og fællesskaber samt inspiration til, hvordan man kan få nye vaner ind i hverdagen.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.