Desserter og kager
Mandelbund med kaffecreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
650/155
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
5
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
10 stk.
100 g mandelmel
50 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
søde- og bagemiddel svarende til 50 g sukker
½ vaniljestang
50 g flydende margarine
evt. 1-2 spsk. vand
Fyld
1 appelsin, usprøjtet (ca. 160 g)
200 g græsk yoghurt 2 %
1 spsk. brun farin
2 tsk. pulverkaffe
1 spsk. kaffelikør, kan udelades
¼ tsk. stødt kanel
Pynt
10 g revet mørk chokolade med mindst 70 % kakao
appelsinbåde
Sådan gør du
Bland mandelmel og havregryn. Tilsæt søde- og bagemiddel. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom dem i blandingen. Tilsæt fedtstof, og saml dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand.
Rul dejen ud – mellem to stykker bagepapir – til en cirkel på ca. 23 cm i diameter.
Kom bunden i et smurt tærtefad eller -form.
Bag den i ca. 25 min. ved 180° C, til bunden er lys gylden.
Afkøl den.
Fyld
Riv skallen og pres saften af halvdelen af appelsinen.
Rør appelsinsaft og -skal sammen med yoghurten. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør cremen sammen.
Skær den anden halvdel af appelsinen i fileter uden hinderne.
Servering
Fordel cremen på den afkølede mandelbund lige inden servering.
Drys revet chokolade over, og læg appelsinfileter på.
Tip
Du kan købe mandelmel i de fleste større supermarkeder, eller selv blende smuttede mandler fint.