Mandelbund med kaffecreme

Desserter og kager

Mandelbund med kaffecreme

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

650/155

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

5

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

10 stk.

100 g mandelmel
50 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
søde- og bagemiddel svarende til 50 g sukker
½ vaniljestang
50 g flydende margarine
evt. 1-2 spsk. vand

 

Fyld
1 appelsin, usprøjtet (ca. 160 g)
200 g græsk yoghurt 2 %
1 spsk. brun farin
2 tsk. pulverkaffe
1 spsk. kaffelikør, kan udelades
¼ tsk. stødt kanel

 

Pynt
10 g revet mørk chokolade med mindst 70 % kakao
appelsinbåde

Sådan gør du

Bland mandelmel og havregryn. Tilsæt søde- og bagemiddel. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom dem i blandingen. Tilsæt fedtstof, og saml dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand.

Rul dejen ud – mellem to stykker bagepapir – til en cirkel på ca. 23 cm i diameter.

Kom bunden i et smurt tærtefad eller -form.

Bag den i ca. 25 min. ved 180° C, til bunden er lys gylden.

Afkøl den.

Fyld

Riv skallen og pres saften af halvdelen af appelsinen.

Rør appelsinsaft og -skal sammen med yoghurten. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør cremen sammen.

Skær den anden halvdel af appelsinen i fileter uden hinderne.

Servering

Fordel cremen på den afkølede mandelbund lige inden servering.

Drys revet chokolade over, og læg appelsinfileter på.

Tip

Du kan købe mandelmel i de fleste større supermarkeder, eller selv blende smuttede mandler fint.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.