Desserter og kager
Mandelroulade med havtorn og appelsincreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
575/135
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
5
g
Protein
20
g
Frugt/grønt pr. stk.
18
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
14 stk.
Bund
4 æg
25 g sukker
75 g mandelmel
75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
1 tsk. bagepulver
40 g søde- og bagemiddel, f.eks. Perfect Fit
½-1 spsk. vand
3 spsk. mandelflager (ca. 25 g)
½ tsk. sukker
Havtornkompot
100 g havtorn, friske eller frosne
¼ dl vand
sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker, gerne flydende
Creme
2 blade husblas
½ vaniljestang
2 æggeblommer, evt. 1 bæger pasteuriserede
25 g sukker
sødemiddel svarende til ca. 15 g sukker, gerne flydende
1 appelsin, usprøjtet (ca. 160 g)
100 g græsk yoghurt 2 %
1 dl Cremefine til piskning
Sådan gør du
Bund
Tænd ovnen på 200° C.
Del æggene, og pisk æggehviderne helt stive.
Pisk æggeblommerne med sukker, til det er lyst.
Bland mandelmel, kartoffelmel, bagepulver og sødemiddel, og pisk det i æggeblandingen. Rør koldt vand i. Vend de stiftpiskede æggehvider i.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, ca. 30 x 35 cm. Fold evt. papiret sammen i hjørnerne. Drys mandelflager på halvdelen af dejen på den lange led.
Bag bunden i ca. 10 min. på midterste ovnrille.
Afkøl bunden let på en bagerist.
Drys sukker på et stykke bagepapir, og vend bunden om på det. Læg et hårdt opvredet rent viskestykke på bunden, og afkøl den helt.
Kompot
Kog havtorn i vandet i ca. 5 min. Blend eller mos bærrene. Tilsæt sødemiddel, og smag til.
Creme
Læg husblassen i koldt vand.
Del vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst. Tilsæt sødemiddel.
Riv appelsinskallen fint, og pres saften ud. Kom 1 tsk. skal og ½ dl saft i æggesnapsen.
Tag husblassen op, og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovn.
Bland lidt af æggesnapsen i husblassen, og hæld derefter det hele i æggesnapsen.
Rør yoghurten i cremen.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i.
Stil cremen i køleskab, til den begynder at stivne.
Træk bagepapiret af rouladebunden, og smør havtornkompotten på. Smør cremen ovenpå.
Rul rouladen sammen på den brede side, og læg den i køleskabet.
Servering
Server mandelrouladen som dessert eller som sødt til kaffen.
Variation
Du kan bruge 1 dl marmelade af havtorn, appelsin, abrikos eller hyben i stedet for havtornkompot.
Tip
Du kan bruge mandler, som du smutter og blender til mel i stedet for mandelmel.
Rouladen er glutenfri.