Marinerede koteletter med bløde løg og sauteret savoy
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1575/375
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
20
g
Fedt
31
g
Protein
245
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 svinekoteletter (ca. 400 g)
½ citron, usprøjtet
2 tsk. olivenolie
½ spsk. hakket rosmarin eller timian, eller ½ tsk. tørret
½ tsk. salt
2 løg (ca. 200 g)
Sauteret savoykål
250 g blandede svampe
1 spsk. flydende fedtstof
1 savoykål (ca. 560 g)
1 spsk. æblecidereddike
2 dl bouillon, gerne grøntsag
salt, peber
2 røde æbler (ca. 220 g)
Sådan gør du
Mariner svinekoteletterne i en marinade af saft og skal fra ½ citron, olivenolie, krydderurt og salt. Mariner kødet i køleskabet i ca. 4 timer.
Halver løgene, og skær dem i skiver.
Steg koteletterne i marinaden i ca. 5 min. på hver side. Tag dem af panden, og hold dem varme.
Steg løgene på samme pande, til de bliver bløde.
Sauteret savoykål
Skær svampene i lidt mindre stykker, og snit savoykålen i fine strimler.
Steg svampene i fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt savoykål, og rør rundt i et par minutter, til kålen har mistet lidt af volumen.
Tilsæt æblecidereddike og bouillon, og lad kålen simre uden låg, til væden er fordampet. Rør et par gange undervejs.
Skær æblerne i tynde både.
Smag til med salt og peber, og tag kålen af varmen. Tilsæt æblebådene.
Servering
Server marinerede svinekoteletter med bløde løg, og sauteret savoykål som varm ret, evt. med tilbehør af grøntsagsmos, f.eks. sellerimos eller kartoffelmos, hvis du ønsker flere kulhydrater.
Alternativ
Du kan bruge andre kåltyper end savoy, f.eks. hvidkål.