Varme retter
Mexicansk gryde med tortilla
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1825/435
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
2
g
Protein
290
g
Frugt/grønt pr. person
44
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stort løg (ca. 210 g)
3 gulerødder (ca. 195 g)
1 grøn peberfrugt (ca. 180 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 dåse bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
peber
evt. majsstivelse til jævning
Dressing
1 fed hvidløg
3 dl creme fraiche 5 %
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Skær løget i små tern. Riv gulerødderne groft. Skær peberfrugterne i strimler.
Svits løgene i fedtstoffet, og tilsæt presset hvidløg.
Kom kødet i, og svits det. Tilsæt gulerødder, bønner i chilisauce og flåede tomater, og kog retten i ca. 15 min.
Smag mexicansk gryde til med salt og peber. Tilsæt peberfrugterne, og kog retten i yderligere 5 min. Jævn den evt. til sidst.
Pres hvidløg til dressing, og rør det sammen med creme fraiche. Smag dressingen til med salt og peber.
Servering
Server mexicansk gryde med fuldkornstortilla, dressing og grøntsager til.
Tip
Ønskes retten stærkere, kan der tilsættes stødt eller frisk chili.