Varme retter
Mexicansk tærte
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1925/460
kJ/kcal
Energi
46
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
22
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
15
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
100 g sorte bønner fra dåse
150 g fuldkornsmajsmel
½ tsk. salt
½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
3 spsk. flydende fedtstof
2 spsk. vand
Fyld
2 gulerødder (ca. 130 g)
1 løg (ca. 135 g)
1 rød chilipeber
1-2 fed hvidløg
100 g stegt kylling
resten af sorte bønner fra dåse (ca. 140 g)
1 glas tacosauce, styrke efter smag (ca. 230 g)
1 lille dåse majs (140 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
peber
75 g revet ost med højst 17 % fedt
Sådan gør du
Mos 100 g af bønnerne, og gem resten til fyld. Bland bønnemos, fuldkornsmajsmel, salt og skyr. Tilsæt fedtstoffet og vand, og saml dejen.
Smør et tærtefad, ca. 25 cm i diameter, og tryk dejen ned i fadet og op ad tærtekanten. Dejen er løs, så den kan ikke rulles tynd. Forbag bunden i 15 min. ved 200° C.
Riv gulerødderne groft. Skær løget i tern, og chilipeberen i meget små stykker. Hak hvidløgene groft.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Svits løg, hvidløg, gulerødder og chilipeber kortvarigt i fedtstoffet. Tilsæt salt og peber.
Læg grøntsagerne i tærtebunden, og fordel kylling, bønner, majs og tacosauce over grøntsagerne.
Bag tærten i 20 min. ved 200° C. Tilsæt ost, og bag videre i ca. 10 min., til osten har fået farve.
Servering
Server salat til tærten.
Tip
Blend bønnerne, hvis du gerne vil have en ensartet struktur i tærtebunden.