Brød
Middelhavsmuffins
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
425/100
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
3
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. stk.
32
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
18 stk.
2 æg
2½ dl skummet- eller minimælk
100 g fuldkornsmajsmel (ca. 1½ dl)
50 g fuldkornsspeltmel (ca. 1 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. provencekrydderi
50 g flydende margarine
½ lille løg (ca. 25 g)
2 fed hvidløg
8 tørrede tomater
10 sorte oliven
2 spsk. hakket persille
Sådan gør du
Pisk æg og mælk sammen, og bland mel, bagepulver og krydderier i. Tilsæt flydende margarine.
Hak løg og hvidløg fint, og kom det i. Hak de tørrede tomater, oliven og persillen fint, eller blend det, og rør det i dejen.
Fordel dejen i 18 høje muffinforme. Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.
Afkøl muffins på en bagerist.
Servering
Server middelhavsmuffins i madpakken, på picnic eller som et mellemmåltid med grøntsager til.
Opbevaring
Du kan fryse middelhavsmuffins.