Varme retter
Middelhavstærte
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1575/375
kJ/kcal
Energi
37
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
21
g
Protein
210
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Dej
100 g yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
75 g fuldkornsspeltmel (ca. 1½ dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk. salt
Fyld
1 dåse artiskokhjerter (ca. 210)
1 bakke cherrytomater (ca. 200 g)
2 porrer (ca. 430 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1 lille bæger hytteost (ca. 250 g)
3 æg
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber
ekstra cherrytomater til pynt (kan udelades)
Sådan gør du
Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.
Smør et tærtefad på ca. 24 cm i diameter. Rul dejen ud, læg den i fadet, og tryk den godt ud i kanterne. Skær overskydende dej af. Du kan presse evt. overskydende dej ned i bunden af tærtefadet. Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.
Dræn artiskokkerne for vand, og skær dem i kvarte. Skær cherrytomaterne i halve (gem gerne nogle til pynt). Skær porrerne i ringe, og steg dem sammen med cherrytomaterne i fedtstoffet, til de har mistet lidt volumen. De må ikke tage farve.
I en skål blandes hytteost, æg, majsstivelse, timian, salt og peber. Tilføj grøntsagerne, og bland det godt. Hæld fyldet i tærtefadet, og bag i midterste ovnrille i ca. 45 min. Efter de første 10 min. bagetid, anbringes cherrytomater ovenpå tærten som pynt.
Servering
Server middelhavstærte som hovedret med grøn salat (f.eks. Bønnesalat med pesto) og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge løg i stedet for porrer.