Brød
Minirugbrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
575/135
kJ/kcal
Energi
24
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
36
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
24 stk.
200 g skårne rugkerner (ca. 3½ dl)
3 dl vand
1 pakke gær (50 g)
1 mørk hvidtøl (33 cl)
1 dl vand
1 gulerod (ca. 65 g)
1 spsk. fedtstof
2 tsk. salt
60 g hørfrø (ca. 1 dl)
450 g rugmel (ca. 9 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
Sådan gør du
Kog rugkerner og vand sammen i ca. 5 min. under omrøring. Afkøl blandingen.
Udrør gæren i hvidtøllen. Skræl guleroden, riv den fint, og tilsæt den. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned, og hæld den i en bradepande med bagepapir – ca. 25 x 30 cm. Glat dejen med en dejskraber, som er dyppet i koldt vand.
Stil rugbrødsdejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time.
Skær dejen igennem med en skarp kniv, så der dannes 24 firkanter. Pensl med vand inden bagning.
Bag minirugbrødene ved 200° på nederste ovnrille i ca. 1 time.
Afkøl brødene på en bagerist, og del dem i 24 stykker.
Servering
Server minirugbrød som et mellemmåltid eller brug det som brød i madpakken.