Simremad
Mørbradgryde
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1675/400
kJ/kcal
Energi
31
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
32
g
Protein
250
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
2 røde eller orange peberfrugter (ca. 360 g)
1 stor gulerod (ca. 145 g)
1 lille svinemørbrad (ca. 350 g)
1 spsk. stødt paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
¼ tsk. stødt peber
1 spsk. flydende fedtstof
1 dåse hakkede tomater med smag, f.eks. chili eller oregano (400 g)
100 g champignoner
100 g røde linser (ca. 1¼ dl)
2 dl vand
2½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
salt, peber
evt. majsstivelse til jævning
Sådan gør du
Halver løget, og skær i det i små tern.
Halver peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.
Skær guleroden i små tern, eller riv den groft.
Fjern hinder på mørbraden, og skær den i tynde skiver.
Bland paprika, salt og peber, og vend mørbradstykkerne i blandingen.
Brun dem på begge sider i fedtstoffet, og tag dem op.
Svits grøntsagerne i det resterende fedtstof i et par min.
Tilsæt hakkede tomater, vand, madlavningsfløde, champignoner, linser og mørbrad.
Lad retten småsimre i ca. 20 min. under låg.
Jævn evt. retten med majsstivelse rørt op i lidt vand eller mælk.
Smag retten til.
Servering
Server f.eks. fuldkornsris, kartofler eller blomkålsris til.