Brød
Mysliboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
525/130
kJ/kcal
Energi
23
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
45
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
24 stk.
3 dl vand
1 pakke gær (50 g)
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1 spsk. olie eller flydende margarine
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
150 g mysli med frugt og bær med højst 13 g sukkerarter, højst 8 g fedt og mindst 6 g kostfibre (ca. 5 dl)
100 g rugmel (ca. 2 dl)
ca. 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
Pensling
1 æg eller syrnet mælkeprodukt
Sådan gør du
Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Slå dejen ned, og form til 24 boller.
Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller syrnet mælkeprodukt.
Bag myslibollerne ved 200° C i ca. 15 min. på næstøverste ovnrille.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Servering
Server myslibollerne til morgenmad eller som et mellemmåltid.
Tip
Vælg en mysli, der har Nøglehulsmærket eller Fuldkornslogoet.