Morgenmad
Mysligrød med tørret frugt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
750/180
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
20
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
150 g mysli med højst 13 g sukkerarter, 8 g fedt og mindst 6 g kostfibre
5½ dl vand
5-6 tørrede abrikoser (ca. 40 g)
25 g soltørrede tranebær
¼-½ tsk. fintrevet citronskal af usprøjtet citron, kan udelades
salt
Sådan gør du
Kog vand og mysli op, og lad det koge i ca. 3 min., mens du rører.
Hak abrikoser og tranebær groft, og tilsæt dem. Lad dem koge med i 2-3 min. Tilsæt citronskal og salt, og smag grøden til.
Rist evt. kokosmel på en tør pande, til det er gyldent.
Servering
Server mysligrød med tørret frugt til morgenmad eller som et fyldigt mellemmåltid.
Variation
1 stang kanel eller ½ tsk. vaniljesukker kan koges med i grøden. Citronskal kan da udelades.
Abrikoser kan erstattes af svesker.
Rosiner kan anvendes i stedet for soltørrede tranebær.
Tip
Du kan lave mysligrøden i mikrobølgeovn.
Vælg en mysli, der har Nøglehulsmærket eller Fuldkornslogoet.