Desserter og kager
Nektarin med jordbærcreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
400/95
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
3
g
Protein
115
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
4 små grillspyd, f.eks. træpinde
3 nektariner (ca. 350 g)
1 spsk. flydende honning
1 spsk. rom eller likør, kan udelades
1 kvist frisk rosmarin eller ¼ tsk. tørret
Jordbærcreme
100 g jordbær
200 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
sødemiddel svarende til 10-20 g sukker
Sådan gør du
Skær nektarinerne i 8 dele. Stik et grillspyd igennem 6 stykker nektarin. Gentag med de øvrige, så der i alt bliver 4 spyd.
Bland honning og rom med hakket rosmarin. Pensl blandingen på nektarin-bådene. Grill frugtspyddene ved svag varme i 4-6 min. Pensl frugten med resten af honningblandingen, mens de bliver grillet.
Mos jordbærrene med en gaffel, og bland dem med syrnet mælkeprodukt. Smag blandingen til med sødemiddel.
Servering
Server grillede nektariner med jordbærcreme som dessert.
Variation
Du kan bruge frosne jordbær i stedet for friske. Hvis det er udenlandske bær, anbefaler Fødevarestyrelsen, at man giver bærrene et opkog inden brug.
Citronsaft kan tilsættes i stedet for rom.