Tilbehør, Kolde retter
Nudelsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
775/185
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
14
g
Protein
120
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
½ pakke nudler, fuldkorn (125 g)
8-10 cherrytomater (ca. 150 g)
½ agurk (ca. 145 g)
1-2 forårsløg (ca. 25 g)
150 g ærter, gerne frosne
1 pakke frosne rejer (150 g)
Marinade
1 spsk. sojasauce
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sød chilisauce
½ tsk. flydende honning eller sukker
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp og afkøl nudlerne.
Skær cherrytomater, agurk og forårsløg i mindre stykker. Bland frosne ærter og frosne rejer med grøntsager og nudler.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over salaten.
Servering
Server nudelsalat som frokostret, evt. med salat eller brød til.
Nudelsalat er lækker som madpakke. Hvis salaten bliver sat i køleskabet, skal ærter og rejer tø op, inden de bliver blandet i salaten.
Alternativ
Sukkerærter kan anvendes i stedet for almindelige ærter.
Grøntsagerne kan varieres efter, hvad man kan lide. Brug f.eks. grønne asparges, peberfrugt, squash, majs, blegselleri, broccoli, gulerødder, grønne bønner, minimajs, bambusskud m.m.
Rejerne kan erstattes af kylling eller skinke i tern, røget laks i strimler, tun, salattern eller oliven.