One pot gris i kål

Varme retter

One pot gris i kål

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1750/415

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

30

g

Protein

255

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 lille porre (ca. 130 g)
½ lille spidskål (ca. 280 g)
1-2 gulerødder (ca. 100 g)
10 små kartofler (ca. 350 g)
200 g skinkekød i strimler eller tern
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. røget paprika
½ tsk. tørret timian eller 1 tsk. frisk
1½ dl bouillon
salt, peber

 

Pynt
1 spsk. peanuts

Sådan gør du

Snit porre og kål fint. Skær gulerødderne i stave eller skiver. Skær kartoflerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.

Svits skinkekødet i fedtstoffet. Tilsæt paprika. Tilsæt porre, gulerod og kartofler, og lad det svitse med i 2-3 min. Kom kål, bouillon, salt og peber i, og lad retten småkoge med låg i 12-15 min. Kartoflerne skal lige netop være møre.

Hak evt. peanuts, og drys dem over retten.

Variation

Du kan bruge kyllingebrystfilet, kalkunschnitzel eller oksekød i stedet for skinkekød.

Brug hvidkål eller savojkål i stedet for spidskål.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.