Varme retter
One pot gris i kål
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1750/415
kJ/kcal
Energi
40
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
30
g
Protein
255
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 lille porre (ca. 130 g)
½ lille spidskål (ca. 280 g)
1-2 gulerødder (ca. 100 g)
10 små kartofler (ca. 350 g)
200 g skinkekød i strimler eller tern
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. røget paprika
½ tsk. tørret timian eller 1 tsk. frisk
1½ dl bouillon
salt, peber
Pynt
1 spsk. peanuts
Sådan gør du
Snit porre og kål fint. Skær gulerødderne i stave eller skiver. Skær kartoflerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
Svits skinkekødet i fedtstoffet. Tilsæt paprika. Tilsæt porre, gulerod og kartofler, og lad det svitse med i 2-3 min. Kom kål, bouillon, salt og peber i, og lad retten småkoge med låg i 12-15 min. Kartoflerne skal lige netop være møre.
Hak evt. peanuts, og drys dem over retten.
Variation
Du kan bruge kyllingebrystfilet, kalkunschnitzel eller oksekød i stedet for skinkekød.
Brug hvidkål eller savojkål i stedet for spidskål.