One pot laks og nudler

Varme retter

One pot laks og nudler

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2250/538

kJ/kcal

Energi

45

g

Kulhydrat

22

g

Fedt

37

g

Protein

215

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

2 laksefileter (ca. 225 g)
1 citron
3 forårsløg (ca. 60 g)
1 lille fennikel (ca. 70 g)
½ bundt broccoli (ca. 200 g)
1 spsk.  flydende fedtstof
3½ dl grøntsags- eller fiskebouillon
½ pakke fuldkornsnudler (ca. 125 g)
100 g frisk spinat
salt, peber

Sådan gør du

Fjern skindet fra laksefileterne, hvis der er skind på. Skær fileterne i tern på ca. 3x3 cm. Dryp saft fra en halv citron på, og lad det trække i køleskab, mens du ordner grøntsagerne.

Snit forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Halver fennikel, og snit den i tynde skiver. Del broccolien i små buketter. Svits grøntsagerne i fedtstoffet i 2-3 min. Hæld bouillon ved, og læg nudlerne i væden. Læg laksen ovenpå og til sidst spinaten. Krydr med salt og peber. Lad retten småkoge med låg i ca. 5 min., til nudler og fisk er mørt.

Rør så lidt som muligt i gryden, da laksen nemt går i stykker.

Servering

Server den anden halve citron til retten.

Variation

Du kan bruge ørred eller makrel i stedet for laks.

Spinat kan erstattes af edamamebønner, ærter eller frisk grønkål.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.