Varme retter
One pot laks og nudler
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2250/538
kJ/kcal
Energi
45
g
Kulhydrat
22
g
Fedt
37
g
Protein
215
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
2 laksefileter (ca. 225 g)
1 citron
3 forårsløg (ca. 60 g)
1 lille fennikel (ca. 70 g)
½ bundt broccoli (ca. 200 g)
1 spsk. flydende fedtstof
3½ dl grøntsags- eller fiskebouillon
½ pakke fuldkornsnudler (ca. 125 g)
100 g frisk spinat
salt, peber
Sådan gør du
Fjern skindet fra laksefileterne, hvis der er skind på. Skær fileterne i tern på ca. 3x3 cm. Dryp saft fra en halv citron på, og lad det trække i køleskab, mens du ordner grøntsagerne.
Snit forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Halver fennikel, og snit den i tynde skiver. Del broccolien i små buketter. Svits grøntsagerne i fedtstoffet i 2-3 min. Hæld bouillon ved, og læg nudlerne i væden. Læg laksen ovenpå og til sidst spinaten. Krydr med salt og peber. Lad retten småkoge med låg i ca. 5 min., til nudler og fisk er mørt.
Rør så lidt som muligt i gryden, da laksen nemt går i stykker.
Servering
Server den anden halve citron til retten.
Variation
Du kan bruge ørred eller makrel i stedet for laks.
Spinat kan erstattes af edamamebønner, ærter eller frisk grønkål.