Varme retter
På spyd
Ernæringsindhold
475/115
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
5
g
Protein
160
g
Frugt/grønt pr. person
16
g
Kulhydrat 100 g
275/65
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
2
g
Protein
160
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
450/105
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
9
g
Protein
160
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
12 grillspyd
Kartoffelspyd
12-16 små kartofler (ca. 400 g)
4 skiver mager bacon (ca. 60 g)
peber
Grøntsagsspyd
4 små løg, evt. salatløg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 peberfrugt (ca. 180 g), evt. 2 halve i forskellig farve
1 spsk. pesto efter smag
Kammuslinger i forklædning
12 kammuslinger (ca. 125 g)
4 skiver lufttørret skinke
1 fennikel (ca. 140 g)
½ citron
1 spsk. olie
peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne i ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp dem. Sæt kartoflerne på spyd sammen med en skive bacon. Krydr med peber. Grill spyddene på grillen eller i ovnen ved 225° C i ca. 15 min., til kartoflerne er møre, og baconen er sprød.
Skær løgene midt igennem. Skær hver gulerod i 4 stykker. Skær peberfrugten i tykke strimler eller tern. Sæt grøntsagerne skiftevis på spyddene, og pensl med pesto. Tilbered spyddene som ovenfor.
Optø kammuslingerne, hvis de er frosne, og dryp citronsaft på dem. Del skinken, og vikl et stykke skinke om hver kammusling. Skær fennikel i både, og halver dem, så der i alt bliver 12 stykker. Sæt kammuslinger og fennikel på spyd, og pensl med olie. Krydr med peber. Tilbered spyddene i ca. 5 min. på hver side på grill eller i ovn ved 225° C.
Servering
Server spyddene som tilbehør til andre retter eller sammen til et måltid, evt. med grøntsager.
Variation
Du kan pensle spyddene med kammuslinger med citronolie i stedet for at dryppe med citronsaft.