Desserter og kager
Panna cotta med basilikum
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
600/145
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
10
g
Protein
55
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 dl letmælk
½ stang vanilje – 1 tsk. vaniljesukker kan anvendes i stedet
25 g sukker
½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
30 friske basilikumblade (ca. 5 g)
5 blade husblas
2½ dl græsk yoghurt 2 %
sødemiddel svarende til 50 g sukker, gerne flydende
½ lille moden mangofrugt (ca. 150 g)
½ granatæble (ca. 60 g)
Sådan gør du
Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og tilsæt mælken. Kom sukkeret i, og varm mælken op til kogepunktet under omrøring. Pres citronen, og riv skallen fint. Hak basilikumbladene groft.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra. Tilsæt husblassen i mælkeblandingen, mens der piskes kraftigt. Kom citronsaft og -skal i.
Når blandingen er let afkølet, vendes yoghurt og basilikum forsigtigt i. Tilsæt sødemiddel.
Kom blandingen i 4 portionsskåle, og lad det stå på køl i mindst 3 timer, til det er stivnet.
Skær mangoen i mindre stykker eller mos den med en gaffel. Halver granatæblet, og pil kernerne ud. Anret panna cottaen sammen med mango og granatæble.
Servering
Server panna cotta med basilikum som dessert.
Alternativ
Desserten kan med fordel laves dagen i forvejen. Den er ikke fryseegnet.
Du kan bruge andre frugter, bær og andet, eks. hindbær og lakrids.