
Kolde retter
Pastasalat med laks og rødder
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1350/320
kJ/kcal
Energi
32
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
23
g
Protein
138
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
150 g fuldkornspasta (sløjfer, penne eller skruer)
500 g forskellige rodfrugter, gerne færdigblanding fra frost
1 spsk. fedtstof
1 spsk. dijonsennep
1 limefrugt
3 spsk. hakkede krydderurter, gerne færdigblanding fra frost
300 g røget laks
50 g rucola salat
salt, peber
Sådan gør du
Kog pastaen efter pakkens anvisning, og afkøl den.
Skær rodfrugterne i tynde stave. Varm fedtstoffet op. Tilsæt rodfrugterne, og svits dem let i 2-3 minutter. Rør sennep, salt og peber i, og svits retten i yderligere 2 minutter.
Halver limefrugten, og pres den. Tilsæt limesaften til rodfrugterne. Hvis du anvender frosne krydderurter, skal de tilsættes, inden blandingen afkøles.
Skær laksen i strimler, og bland dem i den kolde rodfrugtblanding sammen med pastaen. Skyl rucola, og vend det i til sidst. Smag til med salt og peber.
Servering
Server pastasalat med laks og rødder som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.
Alternativ
Anvend afdryppet tun i vand eller skinketern i stedet for laks.
Du kan også anvende varmrøget laks.