Tilbehør
Pastasalat med rød pesto
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1475/350
kJ/kcal
Energi
42
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
12
g
Protein
180
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
200 g fuldkornspasta, f.eks. penne
75 g rød pesto
2-3 forårsløg (ca. 50 g)
½ blomkål (ca. 230 g)
150 g ærter, friske eller frosne
1 peberfrugt (ca. 180 g)
½ lille agurk (ca. 100 g)
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, gem ca. ½ dl. Vend pestoen og evt. lidt af kogevandet i pastaen, til konsistensen er passende. Afkøl blandingen.
Snit forårsløgene fint. Del blomkålen i små buketter. Optø ærterne, hvis de er frosne. Skær peberfrugten i strimler eller tern. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Snit agurken i skiver.
Vend grøntsagerne i pastaen, gem lidt top fra forårsløgene til pynt.
Servering
Server pastasalat med rød pesto til kyllingefrikadeller og evt. fuldkornsbrød.
Variation
Anvend sukkerærter eller grønne bønner i stedet for ærter.
Broccoli kan erstatte blomkål.
Du kan bruge en anden pesto efter egen smag.