Desserter og kager
Peach melba-dessert
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
500/120
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
7
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
5 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 små ferskner (ca. 200 g)
200 g hindbær
sødemiddel svarende til 25-50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggehvider (50 g)
Pynt
citronmelisse
Sådan gør du
Stil det syrnede mælkeprodukt til afdrypning i et kaffefilter i køleskabet i ca. 3 timer.
Skold fersknerne, og flå skindet af. Mos fersknerne med en gaffel, eller purer dem med en stavblender.
Mos hindbærrene med en gaffel – gem nogle bær til pynt. Er bærrene udenlandske, anbefaler vi at give dem et opkog og afkøle dem, inden desserten laves. Bland sødemiddel og vanilje med frugten. Vend det afdryppede syrnede mælkeprodukt i.
Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i til sidst.
Servering
Server peach melba-dessert kold. Pynt med citronmelisse og hindbær. Anret desserten i portionsglas.
Alternativ
Frosne hindbær kan anvendes.
Friske ferskner kan erstattes af ferskner i egen saft fra dåse.