Varme retter
Peberbøffer med sennepssovs
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1250/300
kJ/kcal
Energi
10
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
28
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
1 lille rød peberfrugt (ca. 115 g)
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
4 skiver lufttørret skinke, f.eks. serranoskinke (ca. 60 g)
1 spsk. flydende fedtstof
4 tandstikkere eller kødnåle
Sennepssovs
1 løg (ca. 100 g)
2 spsk. sennep efter smag
4 dl grøntsagsbouillon
300 g grønne bønner, friske eller frosne
2-3 stilke frisk estragon eller ½ tsk. tørret
jævning
salt, peber
Sådan gør du
Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Bland grøntsagerne i kødet, og form det til 4 bøffer. Vikl en skive skinke om hver bøf, og hold den fast med en tandstik eller kødnål.
Steg bøfferne i fedtstoffet i 8-10 min. på hver side, til de er gennemstegte.
Krydr med salt og peber. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.
Hak løget, eller skær det i skiver. Brun det på panden. Tilsæt sennep, og svits det i 1 min.
Tilsæt bouillon, og kog i ca. 5 min. Skær bønnerne i mindre stykker, tilsæt dem sammen med krydderier, og kog i ca. 3 min.
Jævn sovsen, f.eks. med majsstivelse udrørt i lidt mælk, og smag den til.
Læg bøfferne i sovsen, og varm dem igennem.
Servering
Server peberbøffer med f.eks. kartofler eller grøntsagstilbehør og salat til.
Variation
Brug hakket lam eller kalvekød i stedet for oksekød.