Desserter og kager
Pebernødder
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. 5 stk.
300/70
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
60
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
70 stk.
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 knsp. stødt peber
1 knsp. stødt nelliker
½ tsk. stødt kanel
søde- og bagemiddel svarende til 25 g sukker
1 knsp. hjortetaksalt
25 g flydende margarine (ca. ¼ dl)
1 æg
45 g sukker (ca. ½ dl)
Sådan gør du
Bland hvedemel, krydderier, sødemiddel og hjortetaksalt. Tilsæt fedtstoffet til melblandingen.
Pisk æg og sukker sammen til æggesnaps.
Saml melblandingen med æggesnapsen. Stil dejen koldt i ca. 15 min.
Tril dejen i ca. 1 cm tykke stænger, og skær dem i små stykker. Tril dem til kugler. Læg dem på en bageplade, og tryk dem lidt flade.
Bag pebernødderne på midterste ovnrille ved 200° C i ca. 10 min., til de er lysebrune.
Lad småkagerne afkøle på en rist.
Alternativ
Du kan evt. erstatte halvdelen af hvedemelet med hvid fuldkornshvedemel eller mandelmel.