Tilbehør, Syltning
Pickles
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)
75/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
30
g
Frugt/grønt pr. stk.
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 portioner (ca. 1 l)
3 gulerødder (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
200 g grønne bønner (ca. 4 dl)
5 tørrede abrikoser (ca. 35 g)
2 dl lagereddike
2½ dl vand
2 tsk. salt
2 tsk. karry
1 spsk. sennepspulver
2 tsk. dijonsennep
4-5 friske timiankviste
½ dl vand
2 spsk. majsstivelse
sødemiddel, gerne flydende, svarende til ca. 120 g sukker
Sådan gør du
Skær gulerødder og peberfrugt i små tern. Skær bønnerne i stykker à ca. ½ cm. Skær abrikoserne i små stykker.
Kog eddike, vand og salt op, og kog grøntsagerne i et par min. Tilsæt karry, sennepspulver, dijonsennep, abrikoser og timiankviste.
Rør vand og majsstivelse sammen, og hæld det over grøntsagerne. Lad det koge i et par min., til blandingen er jævnet.
Tilsæt sødemiddel, og rør rundt. Smag til.
Kom pickles i skoldet glas (1 liter). Kom låg på, og afkøl det.
Servering
Server pickles som tilbehør til f.eks. fiskefrikadeller, steg, kylling eller grøntsagsret.
Opbevaring
Opbevar pickles i køleskab.
Tip
Brug pickles til at lave hjemmelavet remoulade.
Du kan bruge dine favoritgrøntsager, og pickles er en god måde at få brugt grøntsagsrester på. Tilsæt hel chili for en stærkere version.
Du kan forlænge holdbarheden ved at tilsætte konserveringsmiddel.