Pickles

Tilbehør, Syltning

Pickles

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

75/20

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

30

g

Frugt/grønt pr. stk.

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 portioner (ca. 1 l)

3 gulerødder (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
200 g grønne bønner (ca. 4 dl)
5 tørrede abrikoser (ca. 35 g)
2 dl lagereddike
2½ dl vand
2 tsk. salt
2 tsk. karry
1 spsk. sennepspulver
2 tsk. dijonsennep
4-5 friske timiankviste
½ dl vand
2 spsk. majsstivelse
sødemiddel, gerne flydende, svarende til ca. 120 g sukker

Sådan gør du

Skær gulerødder og peberfrugt i små tern. Skær bønnerne i stykker à ca. ½ cm. Skær abrikoserne i små stykker.

Kog eddike, vand og salt op, og kog grøntsagerne i et par min. Tilsæt karry, sennepspulver, dijonsennep, abrikoser og timiankviste.

Rør vand og majsstivelse sammen, og hæld det over grøntsagerne. Lad det koge i et par min., til blandingen er jævnet.

Tilsæt sødemiddel, og rør rundt. Smag til.

Kom pickles i skoldet glas (1 liter). Kom låg på, og afkøl det.

Servering

Server pickles som tilbehør til f.eks. fiskefrikadeller, steg, kylling eller grøntsagsret.

Opbevaring

Opbevar pickles i køleskab.

Tip

Brug pickles til at lave hjemmelavet remoulade.

Du kan bruge dine favoritgrøntsager, og pickles er en god måde at få brugt grøntsagsrester på. Tilsæt hel chili for en stærkere version.

Du kan forlænge holdbarheden ved at tilsætte konserveringsmiddel.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.