Varme retter, Salater, Tilbehør, Vegetar
Pilafris med chili
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1375/325
kJ/kcal
Energi
48
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
8
g
Protein
160
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
200 g fuldkornsris (ca. 2½ dl)
1 rød chilipeber
2 små porrer (ca. 260 g)
1 stor pastinak eller persillerod (ca. 200 g)
1 spsk. fedtstof
4½ dl grøntsagsbouillon
1 peberfrugt, rød eller orange (ca. 180 g)
2 spsk. rød pesto
1 spsk. friskhakket basilikum
½ tsk. salt
peber
Sådan gør du
Skyl risene, og sæt dem i blød i kogende vand. Rens chilipeberen for kerner m.m., og hak den fint. Skær porrerne i tynde skiver. Skær pastinakken i tynde stave. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet, og tag dem op.
Afdryp risene, og svits dem 1-2 minutter. Tilsæt bouillon og salt, og lad det koge op. Småkog blandingen i ca. 35 min. med låg.
Skær peberfrugten i strimler eller tern. Kom peberfrugten i risene. Kog retten i yderligere 5 min., og tag den af varmen.
Vend pesto, grøntsager og basilikum i risene, og lad retten trække med låg i ca. 5 minutter. Smag retten til med salt og peber.
Servering
Pynt pilafris med chili med basilikum, og server retten som tilbehør til f.eks. stegt kød, fjerkræ eller en grøntsagsret.
Variation
Hvis du ønsker færre kulhydrater i retten, kan du erstatte halvdelen af fuldkornsrisene med blomkålsris og 1-2 spsk. rød pesto. Tilsæt blomkålsrisene samtidig med peberfrugten.
Tip
Du kan tilsætte ½-1 chilipeber mere, hvis du ønsker retten stærkere.