Pilafris med chili

Varme retter, Salater, Tilbehør, Vegetar

Pilafris med chili

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/325

kJ/kcal

Energi

48

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

8

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

200 g fuldkornsris (ca. 2½ dl)
1 rød chilipeber
2 små porrer (ca. 260 g)
1 stor pastinak eller persillerod (ca. 200 g)
1 spsk. fedtstof
4½ dl grøntsagsbouillon
1 peberfrugt, rød eller orange (ca. 180 g)
2 spsk. rød pesto
1 spsk. friskhakket basilikum
½ tsk. salt
peber

Sådan gør du

Skyl risene, og sæt dem i blød i kogende vand. Rens chilipeberen for kerner m.m., og hak den fint. Skær porrerne i tynde skiver. Skær pastinakken i tynde stave. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet, og tag dem op.

Afdryp risene, og svits dem 1-2 minutter. Tilsæt bouillon og salt, og lad det koge op. Småkog blandingen i ca. 35 min. med låg.

Skær peberfrugten i strimler eller tern. Kom peberfrugten i risene. Kog retten i yderligere 5 min., og tag den af varmen.

Vend pesto, grøntsager og basilikum i risene, og lad retten trække med låg i ca. 5 minutter. Smag retten til med salt og peber.

Servering

Pynt pilafris med chili med basilikum, og server retten som tilbehør til f.eks. stegt kød, fjerkræ eller en grøntsagsret.

Variation

Hvis du ønsker færre kulhydrater i retten, kan du erstatte halvdelen af fuldkornsrisene med blomkålsris og 1-2 spsk. rød pesto. Tilsæt blomkålsrisene samtidig med peberfrugten.

Tip

Du kan tilsætte ½-1 chilipeber mere, hvis du ønsker retten stærkere.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.