Pink risotto med lakrids

Varme retter

Pink risotto med lakrids

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1775/425

kJ/kcal

Energi

48

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

19

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 rødbede (ca. 100 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1 skive selleri (ca. 100 g)
50 g grønkål
1 spsk. flydende fedtstof
3-4 dl grøntsagsbouillon
75 g aborio-ris eller evt. grødris (ca. 1 dl)
½ tsk. tørret timian eller 2-3 stilke frisk
30 g parmesan, reven
ca. ½ tsk. lakridspulver alt efter styrke og smag
salt, peber

 

Pynt
30 g parmesan i tynde skiver

 

Sådan gør du

Riv rødbeden groft, eller kør den igennem en saftpresser. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små tern. Snit grønkålen.

Svits løg og hvidløg let i fedtstoffet. Tilsæt ris og rødbede, og svits yderligere i et par min. Kom bouillon ved. Tilsæt resten af de udskårne grøntsager og timian. Kog risene møre i ca. 25 min. Tilsæt ost og lakridspulver, og kog i yderligere ca. 5 min.

Bag imens parmesanosten sprød i ovnen ved 180° C, til den er lysebrun.

Smag risottoen til med lakrids, salt og peber. Pynt retten med sprød ostebrud.

Servering

Server pink risotto med lakrids med ovnstegt laks eller kylling.

Alternativ

Du kan servere retten med reven parmesanost i stedet for ovnbagt parmesan.

Aborio-ris er en speciel rissort, der bl.a. anvendes til italiensk risotto. Riskornene klistrer meget under kogning, men koger heller ikke helt ud. Aborio-ris kan købes i større supermarkeder. Brune grødris kan anvendes i stedet, hvis du gerne vil have et fuldkornsprodukt.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.