Varme retter
Pink risotto med lakrids
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1775/425
kJ/kcal
Energi
48
g
Kulhydrat
16
g
Fedt
19
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 rødbede (ca. 100 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1 skive selleri (ca. 100 g)
50 g grønkål
1 spsk. flydende fedtstof
3-4 dl grøntsagsbouillon
75 g aborio-ris eller evt. grødris (ca. 1 dl)
½ tsk. tørret timian eller 2-3 stilke frisk
30 g parmesan, reven
ca. ½ tsk. lakridspulver alt efter styrke og smag
salt, peber
Pynt
30 g parmesan i tynde skiver
Sådan gør du
Riv rødbeden groft, eller kør den igennem en saftpresser. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små tern. Snit grønkålen.
Svits løg og hvidløg let i fedtstoffet. Tilsæt ris og rødbede, og svits yderligere i et par min. Kom bouillon ved. Tilsæt resten af de udskårne grøntsager og timian. Kog risene møre i ca. 25 min. Tilsæt ost og lakridspulver, og kog i yderligere ca. 5 min.
Bag imens parmesanosten sprød i ovnen ved 180° C, til den er lysebrun.
Smag risottoen til med lakrids, salt og peber. Pynt retten med sprød ostebrud.
Servering
Server pink risotto med lakrids med ovnstegt laks eller kylling.
Alternativ
Du kan servere retten med reven parmesanost i stedet for ovnbagt parmesan.
Aborio-ris er en speciel rissort, der bl.a. anvendes til italiensk risotto. Riskornene klistrer meget under kogning, men koger heller ikke helt ud. Aborio-ris kan købes i større supermarkeder. Brune grødris kan anvendes i stedet, hvis du gerne vil have et fuldkornsprodukt.