Madpakker og pålæg, Varme retter
Pirogger, frokost
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
975/230
kJ/kcal
Energi
32
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
8
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. stk.
31
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
3 dl kogende vand
200 g havregryn (ca. 6½ dl)
1 pakke gær (50 g)
4 dl vand
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
400 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 6½ dl)
ca. 200 g hvedemel (ca. 1½ dl)
Fyld
25 g pinjekerner
75 g salattern med højst 17% fedt
75 g soltørrede tomater
2 spsk. chilisauce – kan udelades
1 lille bundt persille – evt. frossen persille
1 fed hvidløg
½ tsk. citronpeber
salt
Pensling
1 æg
Sådan gør du
Hæld det kogende vand over havregrynene, og lad det afkøle lidt. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
Fyld
Tørrist pinjekernerne, til de har en gylden farve. Hak salattern, soltørrede tomater og pinjekerner groft. Tilsæt persille, presset hvidløg, chilisauce og citronpeber. Smag blandingen til med salt og peber.
Slå dejen ned, og del den i 2 lige store dele. Rul hver dejklump ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter. Del cirklen i 8 trekanter. Fordel fyldet midt på dejen. Rul dejen til horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Lad hornene efterhæve i ca. 15. min.
Pensl hornene med sammenpisket æg.
Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Afkøl hornene på en bagerist.
Servering
Pirogger kan serveres som frokostret med grøntsager til. De egner sig også til madpakken.