Madpakker og pålæg
Pirogger med kalkunfyld
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
1125/270
kJ/kcal
Energi
38
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
14
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. stk.
23
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
10 stk.
3 dl vand
½ pakke gær (25 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
250 g grahamsmel (ca. 4 dl)
ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
Fyld
2 gulerødder (ca. 130 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
300 g kalkunkød i strimler
2 tsk. flydende fedtstof
2 tsk. karry efter smag
½ dl vand
1 spsk. sojasauce
2-3 tsk. reven frisk ingefær
1 æble (ca. 110 g)
salt, peber
Pensling og pynt
1 æg
50 g reven ost med højst 17 % fedt
Sådan gør du
Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Skær gulerødderne i tynde strimler, eller riv dem groft. Snit hvidkålen fint. Varm fedtstoffet op, og brænd karryen af i det. Tilsæt kalkunkødet, og svits det let. Tilsæt gulerødder og hvidkål, og svits i yderligere ca. 5 min.
Kom vand, sojasauce, ingefær, salt og peber ved, og lad det koge i ca. 5 min. Skær æblet i små stykker, der vendes i blandingen. Smag til med salt og peber.
Slå dejen ned, og del den i 10 lige store stykker. Form dem til boller, der rulles ud til ca. 14 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen, og efterlad ca. 1 cm ud til kanten.
Fold den anden halvdel over, og tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg piroggen på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 15 min.
Pisk ægget sammen, og pensl piroggerne. Drys reven ost over. Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl piroggerne på en bagerist.
Servering
Server pirogger med kalkunfyld til frokost eller som let aftensmad med salat til.
Opbevaring
Du kan fryse pirogger med kalkunfyld.
Variation
Du kan anvende andet fuldkornsmel i stedet for grahamsmel, f.eks. fuldkornsspeltmel, fuldkornsdurummel eller fuldkornshvedemel.